Toetsenbord-app Swype niet meer te downloaden 2018-02-21T17:09:38

Android P voorkomt afluister-apps

Fre:ac: muziek converteren

Toetsenbord-app Swype niet meer te downloaden

Toetsenbord-app Swype niet meer te downloaden

Swype is als een van de bekendste toetsenbord-apps voor smartphones niet meer te downloaden voor Android en iOS. Het bedrijf erachter stopt de ondersteuning ervan en haalde de app uit de downloadwinkels.

Swype introduceerde als eerste een bepaalde manier van tekstinvoer op mobiele telefoons, namelijk door over de letters te vegen. Je hoefde ze niet meer stuk voor stuk in te tikken, maar het keyboard voorspelde het juiste woord op basis van de letters die je achtereenvolgend aanraakte. 

Inmiddels is dit een standaard functie in veel andere keyboard-apps, waaronder het Android-keyboard van Google zelf. Swype-eigenaar Nuance zegt nu de ontwikkeling te stoppen, omdat het bedrijf wil focussen op andere markten. Waaronder die voor de spraakherkenningssoftware van het bedrijf, Dragon Dictation.

Alternatief

Wie Swype momenteel heeft geïnstalleerd, kan de app gewoon blijven gebruiken. Er komen alleen geen nieuwe functies meer voor uit, en mogelijke lekken worden ook niet opgelost. Toch een risico, wanneer je je bedenkt hoeveel gevoelige informatie je via je smartphone-toetsenbord deelt.  

Het is aan te raden om op den duur op zoek te gaan naar een alternatief. Een bekend voorbeeld is SwiftKey, dat sinds 2016 onderdeel is van Microsoft.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord