TomTom en Vodafone willen fileleed verzachten 2013-10-10T14:32:17

Ondertiteling toevoegen

BNN zoekt nieuwe Lama via vacaturesite

TomTom en Vodafone willen fileleed verzachten

TomTom en Vodafone willen fileleed verzachten

TomTom en Vodafone Nederland gaan samen een nieuwe technologie ontwikkelen die de manier waarop mensen hun dagelijkse routes plannen, radicaal zal veranderen. Het nieuwe systeem moet vanaf de tweede helft van 2007 beschikbaar zijn.

TomTom en Vodafone Nederland gaan samen een nieuwe technologie ontwikkelen die de manier waarop mensen hun dagelijkse routes plannen, radicaal zal veranderen. Het nieuwe systeem moet vanaf de tweede helft van 2007 beschikbaar zijn. Met TomToms technologie zullen (anonieme!) gsm-signalen - aangeleverd door het mobiele netwerk van Vodafone Nederland – omgezet worden in nauwkeurige, real-time informatie over de snelheid en de richting van rijdende auto's op de Nederlandse wegen. De nieuwe technologie neemt het op tegen de traditionele manieren van het verzamelen van verkeersinformatie, zoals inductielussen en camera's. Voordelen zijn onder meer dat er 24 uur per dag verkeersgegevens voorhanden zijn van praktisch alle wegen in Nederland, dat de real-time verkeersinformatie nooit meer dan drie minuten oud is en dat er niet enkel informatie wordt gegeven over de lengte van de file, maar nauwkeurige deur-tot-deur reistijd.

De technologie is op regionaal niveau al getest. Wereldwijd zal dit de eerste keer zijn dat de dienst op landelijk niveau wordt ingezet. In eerste instantie zal de informatie exclusief beschikbaar zijn voor geregistreerde TomTom gebruikers.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord