Toon medeleven op Facebook met nieuwe hug-emoji 2020-05-01T09:46:18

Overheid: Verwijder onze onveilige NL-Alert-app

Gratis cursus Thuiswerken op een Chromebook

Toon medeleven op Facebook met nieuwe hug-emoji

Toon medeleven op Facebook met nieuwe hug-emoji

In het dagelijks leven kunnen veel mensen elkaar niet meer knuffelen door het coronavirus, maar digitaal kunnen we elkaar wel degelijk een hart onder de riem steken. Bijvoorbeeld met de nieuwe medeleven-emoji, die sinds vandaag op Facebook bestaat.

Er was ooit een tijd waarin je op Facebook-berichten enkel met een 'like' kon reageren. In 2016 veranderde dat met de komst van vijf extra reacties: een hartje en gezichtjes die boosheid, verdriet, verbazing en schaterlachen uitbeelden. Lang bleef het daarbij, maar nu is er een zesde reactie mogelijk: medeleven.

Medeleven wordt uitgebeeld door een figuurtje dat een hart knuffelt. Op de pc selecteer je deze door onder een post met je cursor op de Leuk-knop te rusten zonder direct te klikken. Er opent een menuutje met alle reacties, waaronder de nieuwste aanwinst. In de Facebook-app tik je op de Leuk-knop maar houd je deze even vast tot het menu tevoorschijn komt.

Speciaal voor Messenger

Facebook Messenger heeft er ook een reactie bijgekregen in de vorm van een paars hartje. Deze is te kiezen door te tikken op het bericht van je gesprekspartner en deze vast te houden tot het reactiemenu naar voren komt.

Eerder kwamen er voor WhatsApp reeds coronagerelateerde stickers uit. Lees hier waar je die kunt vinden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord