Touch & try: Lezers testen de Denon Ceol Carino 2015-04-09T16:12:28

Review: Samsung Galaxy S6 stopt vervelend TouchWiz in een schitterend apparaat

Website meldt voortaan storing bij iDEAL

Touch & try: Lezers testen de Denon Ceol Carino

Touch & try: Lezers testen de Denon Ceol Carino

De Denon Ceol Carino is een mini-hifisysteem dat speciaal is ontwikkeld voor notebooks, pc’s en Mac’s. De geluidskwaliteit ervan zou enorm goed zijn. Is dat inderdaad zo? Drie lezers hebben het uitgeprobeerd.

Klein betekent niet per definitie licht. Dat is de conclusie die Marcel de Roovere trekt zodra hij de zware doos in ontvangst neemt. “Het gewicht blijkt na het uitpakken in de speakers te zitten.” Bert van Beek ziet dat aan de verpakking de nodige zorg is besteed. En ook het exterieur van zowel de speakers als de ontvanger is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen.

Bij de installatie loopt geen van de drie mannen tegen problemen aan. Eerst worden de vier kabeltjes voor de speakers ingeprikt en dan wordt de stroom aangesloten. Stuurprogramma’s zijn niet nodig. “De aansluiting met behulp van de usb-kabel of via bluetooth gaat vrij eenvoudig en de computer herkent het apparaat direct”, licht Robert Beeren toe. Bert: “Het is ook mogelijk om een analoog apparaat aan te sluiten via een mini-jack.”
Mooier, voller, breder

En dan het moment suprême als de drie testers voor het eerst gaan luisteren. Of zoals Marcel het mooi weet te verwoorden: “Daar kwam het volle warme geluid. Nooit eerder is er een dergelijk geluid via mijn pc geproduceerd. Zowel de hoge tonen als de lage worden goed weergegeven.” Robert beaamt dit, ondanks dat er bij de set geen subwoofer wordt geleverd. “Het is alleen wel belangrijk dat je de speakers goed plaatst. En als je het volume ver open draait, is er relatief weinig vervorming, behalve bij muziek met extreem baswerk.”

Ruim voldoende

Zijn er dan geen minpuntjes? Ja, toch wel. Als een audiobron via de analoge ingang wordt ingeprikt, is het geluid minder. Robert: “Het volume moet een stuk verder worden opgedraaid en je krijgt niet de geluidskwaliteit van usb of bluetooth.” Bert had graag een aparte regeling voor lage en hoge tonen gezien. “Toch is dat ook weer niet echt belangrijk. Het geluid voldoet ruimschoots aan de eisen. En aanpassen kun je ook doen met de equalizer van de desktop, tablet of mobiel.”

In de praktijk

Hoe presteert de Denon Ceol Carino als een mobiel apparaat via bluetooth wordt gekoppeld? Bert testte het met maar liefst drie apparaten: een Samsung Galaxy Tab 10.1, een Kobo Arc E-reader en een LG-E610 Android telefoon. “In alle gevallen werkte de verbinding probleemloos. En wat ook opviel, is dat de geluidskwaliteit hetzelfde blijft, ongeacht het toestel.” Marcel ontdekte een voor hem nieuwe optie om het volume vast te zetten. “Ik gebruik die nu steeds bij het kijken en luisteren naar YouTube- en Vimeo-filmpjes. Ideaal. En dankzij de afstandsbediening kan ik lekker achterover leunen en genieten van het mooie geluid.” Robert concludeert dat het een uiterst gebruiksvriendelijk en overzichtelijk systeem is dat ook nog eens mooi is afgewerkt. “Een prima set voor bij de computer en met zeer goede geluidseigenschappen voor een vol en mooi geluid.”

And the winner is....

De oplettende lezer zal zich herinneren dat we in de oproep voor deze Touch & Try hebben aangekondigd dat degene die de beste review schreef de Ceol Carino t.w.v. 349 euro mag houden. Alle drie de testers hebben het goed gedaan, maar Bert van Beek ging echter een stap verder door verschillende audiobronnen uitgebreid te testen en de set voor wat betreft prijs en kwaliteit te vergelijken
met alternatieven. Gefeliciteerd Bert!


Denon Ceol Carino

Speciaal voor de steeds groter wordende groep mensen die hogere eisen stelt aan de geluidskwaliteit van notebook, computer of mobiel apparaat heeft Denon de Ceol Carina ontwikkeld. De Ceol Carino werkt plug-and-play via de usb-aansluiting voor computeraudio, en beschikt over een streamingoptie in cd-kwaliteit via bluetooth-apparaten (aptX). Hij heeft selecteerbare dsp-instellingen voor automatische volumeaanpassing en een breed klankveld. Op het frontpaneel zijn de dempknop, volumebediening en led-niveau-aanduiding, plus keuzeknoppen voor de ingangsbron en de bluetooth- en geluidsmodi terug te vinden. Het oled-display geeft de geselecteerde ingangsbron weer en draait automatisch mee met de horizontale of verticale plaatsing van de unit. Meer informatie op: th3.cc/wUVh.


 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord