Tsjernobyl straks te bezoeken in virtual reality

© CIDimport

Tsjernobyl straks te bezoeken in virtual reality

Geplaatst: 4 december 2015 - 07:50

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:07

Redactie ID.nl

Tsjernobyl, daar loop je niet zomaar even naar binnen. Hoewel Computer Idee-redacteur Tijs er vorig jaar nog op vakantie was, blijft de Sovjet-stad die in 1986 werd getroffen door een kernramp off-limits voor velen. Te gevaarlijk. Oplossing? Virtual reality!

Een Poolse gamestudio werkt aan een ambitieus project om je Tjernobyl te laten bezoeken vanuit je luie stoel, met een virtual reality-bril als Oculus Rift of Gear VR op je hoofd. Ook het nabijliggende dorp Pripyat (bekend van zijn reuzenrad) wordt daarvoor in kaart gebracht.

Bij de monsterklus komen verschillende camera's te pas die duizenden 360-graden foto's schieten, om zo de kleinste details vast te leggen. Daar kun je binnenkort doorheen lopen en om je heen kijken alsof je daar zelf echt bent.

Documentaire

Het blijft overigens niet alleen bij kijken. Volgend jaar is het precies 30 jaar geleden dat de ramp plaatsvond en tijdens je tour krijg je allerlei interessante weetjes voorgeschoteld.

De bedenkers kunnen het ook niet laten om er hier en daar wat spookverschijningen in te stoppen. Daar leent de locatie zich natuurlijk perfect voor. Het project moet vanaf 26 april klaar zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten