Tweets van mensen die je niet volgt nu standaard in tijdlijn

© CIDimport

Tweets van mensen die je niet volgt nu standaard in tijdlijn

Geplaatst: 17 oktober 2014 - 08:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:24

Redactie ID.nl

Twitter bevestigt dat tweets van mensen die je niet volgt voortaan standaard in je tijdlijn verschijnen. De functie is niet helemaal nieuw, want het sociale netwerk experimenteerde er al een tijdje mee.

De tests monden nu uit in een blijvende feature, omdat gebruikers er positief op reageerden. Op basis van de populareit van een tweet en hoe de mensen in je eigen netwerk daarop antwoorden, krijg je berichten te zien van mensen die je in eerste instantie niet volgt. Een beroemdheid, bijvoorbeeld. Zo hoopt Twitter je tweets aan te bieden die je aanspreken, maar die je anders niet zou hebben gezien.

Tijdlijnmanipulatie

Twitter experimenteert vaker met tijdlijnmanipulatie. Op de dienst is het gemakkelijk om niet alles mee te krijgen, omdat tweets in omgekeerde chronologische volgorde worden geplaatst. Oude berichten worden zo bedolven onder nieuwe tweets.  

Dit in tegenstelling van Facebook, die door diens algoritmen inschat welke berichten je het allerliefst wilt meekrijgen en die bovenaan je nieuwsoverzicht plaatst. Ook Twitter wil mogelijk die kant op, om het netwerk 'relevant en interessant' te houden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten