Twitter 2012 hoogtepunten 2013-11-04T15:48:31

IE-bug detecteert jouw muisbewegingen

Facebook 2012 hoogtepunten

Twitter 2012 hoogtepunten

Twitter 2012 hoogtepunten

Twitter heeft een overzicht gemaakt van 2012 met o.a. de ‘golden tweets’: de populairste tweets van het jaar. Op nummer 1 staat de ‘four more years’ tweet van president Barack Obama. Je eigen hoogtepunten laten weergeven kan ook.

Op de website 2012.twitter.com zien we dat de 'Golden Tweet' van 2012 de Four more years tweet is waarin Amerikaanse president Barack Obama zijn verkiezingsoverwinning viert, heeft de meeste retweets opgeleverd, meer dan 810.000. Niet alleen is het een record voor 2012 maar ook sinds het ontstaan van Twitter. Twitteraars uit meer dan 200 landen retweete het nieuws.

Barack Obama four more years retweet

Twitter Pulse 2012

Onder het kopje ‘pulse’ laat Twitter weten welke evenementen voor de meeste tweets hebben gezorgd. De Olympische Zomerspelen neemt de eerste plaats in met 150 miljoen tweets met pieken (optreden Spice Girls tijdens afsluitceremonie) van 116.000 tweets per minuut. Het sportonderdeel dat voor de meeste tweets per minuut zorgde was de goudenplak van Usain Bolt. Andere evenementen die flink wat tweets en tweets per minuut scoorden waren de Amerikaanse verkiezingen en de Euro 2012 waarbij de finale Spanje-Italië voor 267.000 tweets per minuut.

Only on Twitter

De only on Twitter-sectie laat een greep zien van tweets over speciale evenementen waar de kijker bij betrokken wordt zoals de Marslancering, een bergbeklimming en de diepste tweet van James Cameron tijdens zijn Deep Sea Challenge. Verder laat de website ook nog trends zien en nieuwkomers in 2012.

My Year on Twitter: Je eigen hoogtepunten van 2012

Twitter is een samenwerking aangegaan met Vizify waarmee je je eigen hoogtepunten uit 2012 kunt laten tonen, met o.a. je eigen Golden Tweet en meest trouwe volger. Ga naar de Vizify website om je eigen overzichtspagina te maken.

My year on twitter


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord