Twitter-gebruikers, verander je wachtwoord 2018-05-04T10:03:37

Printscreen-toets krijgt nieuwe functies in Windows 10

Song Director: basics

Twitter-gebruikers, verander je wachtwoord

Twitter-gebruikers, verander je wachtwoord

Twitter raadt zijn gebruikers aan om hun wachtwoord te veranderen, nadat bij het bedrijf ontdekt werd dat wachtwoorden door een fout onversleuteld werden opgeslagen. Reden tot paniek is er niet, omdat de gegevens intern zijn gebleven en niet zijn misbruikt.

Toch is het slim om je wachtwoord te veranderen, zeker wanneer je hetzelfde wachtwoord ook voor andere sites gebruikt. Je doet dit in het Wachtwoord-menu van je account-instellingen. Voor de zekerheid kun je ook nog tweestapsverificatie instellen. Dit doe je bij de optie Inlogverificatie instellen, onder Account.

Niets gestolen

Normaliter worden wachtwoorden bij Twitter versleuteld bewaard. Dat maakt het voor cybercriminelen veel lastiger om de data te misbruiken, mochten ze bij het sociale netwerk inbreken en die gegevens buitmaken.

Daar is nu geen sprake van, maar je weet natuurlijk nooit wie er binnen het bedrijf inzage heeft gehad in de tijdelijk onversleutelde wachtwoorden. Dus: verander dat wachtwoord. Kan nooit kwaad.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord