Twitter-offensief gamers tegen PS4 DRM 2013-11-04T15:37:27

Wifi-straling slecht volgens Deense scholieren

Superman Man of Steel-trailer als Minecraft-versie

Twitter-offensief gamers tegen PS4 DRM

Twitter-offensief gamers tegen PS4 DRM

Gamers roepen Sony via Twitter op om af te zien van DRM in de PS4 die het moeilijk moet maken om tweedehands games te spelen. Microsoft weet inmiddels wat een dergelijke beslissing aan reacties kan uitlokken onder de fans en Sony kan het nog voor zijn door gehoor te geven aan de vele tweets van de achterban.

De Xbox One kreeg nogal wat kritiek te verduren met betrekking tot het beleid van Microsoft ten aanzien van gebruikte games. Dit was een van de kritiekpunten die de PR-afdeling van Microsoft waarschijnlijk de nodige stress heeft opgeleverd. Games worden gekoppeld aan een account en wil iemand anders jouw game spelen dan moet hij daarvoor een bedrag betalen. Sony zou naar verluidt ook een systeem in de kast hebben staan voor de PS4 die het spelen van tweedehands games bemoeilijkt. Het zou in dat geval de uitgevers de mogelijkheid geven dit te bemoeilijken zodat zij zelf enigzins buiten schot staan maar na de tumult over de beslissing van Microsoft zou Sony het hele DRM-concept van gebruikte games aan het heroverwegen zijn.

Om niets aan het toeval over te laten zijn gamers nu massaal via twitter de kopstukken van Sony aan het bestoken. De berichten hebben als hashtag #PS4NoDRM en #PS4USEDGames.

Shuhei Yoshida (@yosp) – Directeur SCE Worldwide Studios.

John Koller (@jpkoller) – Hoofd Hardware Marketing, SCEA.

Guy Longworth (@luckylongworth) – Senior Vice President van Marketing en PlayStation Network, SCEA.

Scott Rohde (@rohdescott) – SVP van Product Development, SCE Worldwide Studios America, SCEA.

John Koller heeft in ieder geval al laten weten de betrokkenheid van de PlayStation-fans enorm te waarderen. Sony lijkt in ieder geval de feedback te waarderen, of dat ook zal terug te zien in het uiteindelijke beleid moeten we afwachten.

[Via: PSX-sense


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord