Twitter overhandigt gebruiksgegevens na bedreiging 2016-12-21T13:34:12

Apple prijst adapters af omdat er zoveel nodig zijn

ASUS-robots zingen en dansen op kerstklassieker

Twitter overhandigt gebruiksgegevens na bedreiging

Twitter overhandigt gebruiksgegevens na bedreiging

Twitter helpt mee bij het opsporen van een van zijn gebruikers. De persoon in kwestie stuurde een afbeelding naar een journalist, die daardoor een epileptische aanval kreeg.

Newsweek-journalist Kurt Eichenwald ontving het plaatje op Twitter van een verder anonieme gebruiker, die het niet eens was met zijn politieke verhalen. Daarbij stond de tekst 'je verdient een beroerte voor je teksten', en dat gebeurde dan ook.

IP-adres

Eichenwald liet het er niet bij zitten en schakelde de autoriteiten in. Die dwongen Twitter vervolgens om gebruiksgegevens te overhandigen, en het sociale netwerk stemde daar mee in. Mogelijk is daardoor bijvoorbeeld een IP-adres te achterhalen, dat naar de dader kan leiden.

Negativiteit

Het account van de man is inmiddels al opgeschort door Twitter. Het medium heeft veel te kampen met negativiteit op het platform. Een account is snel gemaakt en een doodsbedreiging net zo makkelijk. In tegenstelling tot Facebook wanen Twitter-gebruikers zich anoniemer.

Verzoek

Twitter krijgt dan ook vaker het verzoek van politie om gegevens van gebruikers te overhandigen. Van de 2520 verzoeken die er in de eerste helft van 2016 werden gedaan, overhandigde Twitter de data in 82 procent van de gevallen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord