Twitter positief over aanpak troll-accounts 2018-05-18T09:46:11

Windows 10-update crasht pc's met Intel-ssd's

Brein haalt Nederlandse torrentsite uit de lucht

Twitter positief over aanpak troll-accounts

Twitter positief over aanpak troll-accounts

Twitter heeft een troll-probleem. Daardoor staat het sociale netwerk als vijandiger te boek dan bijvoorbeeld Facebook. Het bedrijf neemt daar nu maatregelen tegen, en de eerste resultaten blijken positief.

Soms lijkt het alsof het gros van de Twitter-gebruikers zuurpruimen zijn die niets anders doen dan klagen. Iets wat op Twitter veel gemakkelijker kan dan op Facebook, omdat men zich anoniemer waant. Toch wordt slechts 1 procent van de accounts maar gerapporteerd. Rest natuurlijk het vervelende gedrag van alle accounts die niet door andere gebruikers bij Twitter worden aangegeven.

Twitter zet nu o.a. machine learning in om problematische tweets en accounts te filteren. Zo wordt er extra gelet op personen die meerdere acounts tegelijk aanmaken, of hun e-mailadres niet bevestigen. De kans is groter dat zij alleen uit zijn op het verstoren van Twitter-discussies. Aan het juist beoordelen van de situatie komen verder ook gewoon mensenhanden te pas. 

Eerste stap

Men test deze maatregelen nu al een poosje en er wordt reeds een daling in het aantal gerapporteerde accounts opgemerkt. Andere gebruikers lijken dus minder in aanraking te komen met aanstootgevende tweets. Volgens Twitter is er nog een lange weg te gaan en moet er nog veel geleerd worden, maar de eerste stappen zijn in ieder geval gezet. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord