Twitter wil meer diversiteit op werkvloer

© CIDimport

Twitter wil meer diversiteit op werkvloer

Geplaatst: 24 juli 2014 - 11:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:05

Redactie ID.nl

Twitter gaat zich in de toekomst focussen op meer diversiteit binnen het bedrijf. Dat is een van de voornemens die is gemaakt op basis van een rapport, waaruit blijkt dat een groot deel van de werknemers mannelijk en blank is.

Van alle werknemers bij Twitter is 70 procent van het mannelijk geslacht, en 30 procent is vrouw. Dit percentage komt grotendeels overeen met andere tech-bedrijven, waaronder Google en Facebook. Bij de technici is 90 procent van alle werknemers mannelijk, en ook op leidinggevend gebied zijn weinig vrouwen te zien: slechts 21 procent.

Etniciteit

Niet alleen op het gebied van geslacht is meer diversiteit nodig, maar ook op het gebied van etniciteit. 60 procent van de werknemers is blank, 30 procent is Aziatisch. Minderheden zijn zo goed als niet vertegenwoordigd in de top van het bedrijf, waar wederom blanke en Aziatische mensen de meerderheid uitmaken.

Balans

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers de creativiteit binnen een bedrijf ten goede komt, en dat de financiële resultaten ook beter zijn. Volgens Twitter is dat niet de enige rede op om zoek te gaan naar diversiteit. Men wil voornamelijk een bedrijf runnen om trots op te zijn.

Zodoende steunt Twitter al verschillende initiatieven, waaronder Girls Who Code. De missie van dat project is om meer vrouwen in het computerwerkveld te krijgen. 

Transparant

"We zijn ons er van bewust dat er ook bij ons sprake is van een dramatisch onbalans op gebied van diversiteit," aldus Twitter. "Daar gaan we aan werken door transparant te zijn over onze werknemers, de dialoog aan te gaan en door er rekening mee te houden tijdens aannemen en promoveren."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten