Universiteit biedt cursus Facebook aan

© CIDimport

Universiteit biedt cursus Facebook aan

Geplaatst: 8 april 2009 - 07:04

Aangepast: 27 augustus 2022 - 15:59

Redactie ID.nl

De Birmingham City University heeft de perfecte studie ontwikkeld voor studenten die meer bezig zijn met hun Facebook-status dan met hun studieresultaten. Voor 1-aprilgrappen is het te laat, maar zelfs nu nog lijkt Engelsen niets te gek. Voor 4.400 Engelse pond kan een student aan de universiteit namelijk afstuderen als master in sociale media.

De Birmingham City University heeft de perfecte studie ontwikkeld voor studenten die meer bezig zijn met hun Facebook-status dan met hun studieresultaten.

Voor 1-aprilgrappen is het te laat, maar zelfs nu nog lijkt Engelsen niets te gek. Voor 4.400 Engelse pond kan een student aan de universiteit namelijk afstuderen als master in sociale media. Het eenjarig programma omvat cursussen Facebook, MySpace en Twitter, waarin de deelnemers worden klaargestoomd voor het maken van een weblog en het opzetten van een sociaal netwerk.

Jon Hickman, Ontwikkelaar van dit studieprogramma, laat weten dat deze cursussen "niet voor freaks of it-nerds" zijn bestemd. "De vaardigheden die worden geleerd zijn bruikbaar voor iedereen".

Student Jamie Waterman ziet dat anders: "Dit is voor mij volstrekt niet interessant. Vrijwel alle onderdelen van dit programma zijn zo basaal dat ze zelf te leren zijn".

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten