Vaker berichten van vrienden in Facebook-tijdlijn 2018-01-12T16:38:25

Veel beveiligingscamera's zo lek als een mandje

ProtonMail: basics

Vaker berichten van vrienden in Facebook-tijdlijn

Vaker berichten van vrienden in Facebook-tijdlijn

Facebook gaat zijn algoritmen aanscherpen zodat je straks vaker berichten te zien krijgt van vrienden en familie, terwijl posts van bedrijven juist minder zichtbaar worden.

Op die manier hoopt het sociale netwerk dat Facebook-gebruikers weer meer met elkaar in gesprek gaan. Nu kijken ze overwegend video's of gebruiken ze de site als nieuwsbron. Omdat dit soort berichten internationaal vaak veel reacties uitlokken en likes krijgen, zie je ze vaak ook bovenaan Facebook staan. Berichten van vrienden verdwijnen juist vaak naar de achtergrond.

"Uit ons onderzoek blijkt dat we gelukkiger kunnen zijn wanneer we ons verbinden met anderen," zegt Facebook-baas Mark Zuckerberg. "Oorspronkelijk is Facebook ook opgericht om mensen samen te brengen. Maar de manier waarop het nu vooral passief gebruikt wordt, kan juist het tegenovergestelde effect hebben."

Welzijn

Facebook ligt al langer onder vuur, omdat gebruikers zich er juist eenzamer door zouden kunnen voelen en in extreme gevallen er zelfs van in een depressie kunnen belanden. Zuckerberg zegt zich verantwoordelijk te voelen voor het welzijn van Facebook-gebruikers, en daarom wordt de focus nu verlegd naar berichten van vrienden en familie onderling. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord