Veel getweet over Wilders na documentaire VARA

© CIDimport

Veel getweet over Wilders na documentaire VARA

Geplaatst: 3 mei 2010 - 12:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 12:05

Redactie ID.nl

Dankzij de VARA was Wilders de afgelopen weken de meest genoemde lijsttrekker op internet. Wilders werd in twee weken bijna 36.000 keer genoemd en heeft daarmee 40% van de berichtgeving over lijsttrekkers in handen. Dat meldt Clipit, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in online monitoring. In de aanloop naar de verkiezingen peilt het bedrijf iedere twee weken het aantal zetels op basis van het online berichtenaandeel - waarbij zowel gekeken wordt naar berichten op nieuwswebsites als op blogs, fora, discussiewebsites en sociale media als Twitter.Met de helft van het aantal berichten waarin Wilders voorkwam, is Pvda-lijsttrekker Job Cohen tweede in de lijst, aldus Clipit. Derde is Rita Verdonk. Met minder dan 8.000 berichten is zij vaker genoemd dan VVD-lijsttrekker Rutte, die zijn partij wel op de derde plek in de top 3 ziet staan.Eieren veroorzaakten de piek die de berichtgeving over Verdonk op 25 april liet zien. De lijsttrekker van Tros op Nederland werd op de dag ervoor bekogeld met eieren. De berichtgeving was op de dag na de bekogeling 3% negatiever voor Verdonk dan gemiddeld in afgelopen twee weken.Marianne Thieme (PvdD) heeft de meest negatieve berichtgeving op Twitter op haar naam staan. Dit is onder andere veroorzaakt door de plotselinge lijstwisselingen van de Partij voor de Dieren.

Dankzij de VARA was Wilders de afgelopen weken de meest genoemde lijsttrekker op internet. Wilders werd in twee weken bijna 36.000 keer genoemd en heeft daarmee 40% van de berichtgeving over lijsttrekkers in handen. Dat meldt Clipit, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in online monitoring. In de aanloop naar de verkiezingen peilt het bedrijf iedere twee weken het aantal zetels op basis van het online berichtenaandeel - waarbij zowel gekeken wordt naar berichten op nieuwswebsites als op blogs, fora, discussiewebsites en sociale media als Twitter.

Met de helft van het aantal berichten waarin Wilders voorkwam, is Pvda-lijsttrekker Job Cohen tweede in de lijst, aldus Clipit. Derde is Rita Verdonk. Met minder dan 8.000 berichten is zij vaker genoemd dan VVD-lijsttrekker Rutte, die zijn partij wel op de derde plek in de top 3 ziet staan.

Eieren veroorzaakten de piek die de berichtgeving over Verdonk op 25 april liet zien. De lijsttrekker van Tros op Nederland werd op de dag ervoor bekogeld met eieren. De berichtgeving was op de dag na de bekogeling 3% negatiever voor Verdonk dan gemiddeld in afgelopen twee weken.

Marianne Thieme (PvdD) heeft de meest negatieve berichtgeving op Twitter op haar naam staan. Dit is onder andere veroorzaakt door de plotselinge lijstwisselingen van de Partij voor de Dieren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten