Veiligere opvolger DigiD komt in 2015 2013-12-19T16:29:58

Brits pornofilter blokkeert ook seksuele voorlichtingssites

Universele telefoonlader verplicht vanaf 2017

Veiligere opvolger DigiD komt in 2015

Veiligere opvolger DigiD komt in 2015

De officiële opvolger van het online identificatiesysteem DigiD moet in 2015 gereed zijn voor gebruik. Het nieuwe systeem gaat eID heten en moet gebruikers meer zekerheid bieden bij het uitwisselen van privacygevoelige gegevens zoals medische, juridische of medische gegevens.

Ministers Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Henk Kamp van Economische zaken laten aan de Tweede Kamer weten dat eID in gebruik vergelijkbaar zal zijn met een bankpas. Binnen eID kunnen mensen in 2015 veilig online zakendoen met de overheid en overheidsbedrijven.

Cybercrime

Het nieuwe identificatiesysteem moet internetmisdaad en identiteitsfraude moeilijker maken, omdat er beter kan worden vastgesteld of de gebruiker ook daadwerkelijk is wie hij zegt te zijn. Ook maakt eID het mogelijk dat organisaties de leeftijd van iemand kunnen checken. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord