Verder met Sitebuilder (1/3) 2015-02-17T09:01:20

Verder met Sitebuilder (3/3)

Winter Zonnewende gevierd door Google

Verder met Sitebuilder (1/3)

Paginabeheer en meer

Verder met Sitebuilder (1/3)

In de vorige workshop betreffende de Sitebuilder Plus van Hosting2Go hebt u gezien hoe eenvoudig het is om een op een sjabloon gebaseerde website op te zetten. In dit artikel gaan we wat verder in op de functionaliteit van deze web-app en publiceren we onze site uiteindelijk met een druk op de knop.

Zoals we de vorige keer al beloofden kunt u – na het bewaren van uw site – een volgende keer gewoon weer verder gaan waar u was gebleven. Via het inmiddels bekend veronderstelde control panel gaat u via de link naar uw domeinnaam (url) snel door naar Sitebuilder Plus. Behalve dat u bestaande elementen van een sjabloon kunt aanpassen, zijn – natuurlijk – ook nieuwe onderdelen toe te voegen. Vooraf weer de bekende waarschuwing: zorg dat u de opmaakkenmerken van het sjabloon aan blijft houden en niet bijvoorbeeld ineens switcht naar volledig andere kleuren en (of) een ander lettertype in een tekstblok. Natuurlijk mag u hier of daar best eens een belangrijk stukje tekst rood markeren, maar maak het gewoon niet te bont.

Tekstvak erbij

Toevoegen van een tekstvak doet u door eerst de gewenste pagina te openen via een klik in de menubalk op één van de pagina’s; in ons voorbeeld kiezen we voor Nieuws en evenementen. Klik vervolgens in het bedieningspaneel op de tab Inhoud (1) en sleep dan het onderdeel Tekst & afbeeldingen naar de gewenste locatie. Het is daarbij even opletten, want u ziet tijdens deze actie ten eerste mogelijk een paar onderdelen van andere pagina’s verschijnen. Dat dit gebeurt heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat sommige onderdelen desgewenst ook op álle pagina’s getoond kunnen worden. Laat u zich er niet al te veel door afleiden, wij willen een tekstblok met nieuwsberichten onder het blokje met Aankomende events zetten. Mik goed, want door een beetje naar boven of beneden te gaan met uw muiscursor ziet de u de optie ALLEEN OP DEZE PAGINA of OP ALLE PAGINA’S verschijnen. Laat de muisknop alleen los bij de eerste optie.

We willen ons tekstblok alléén op deze specifieke pagina laten zien.

Consistentie van belang

Als het tekstvak eenmaal is ingevoegd kunt u dat naar hartenlust vullen met tekst. Maak gebruik van de mogelijkheden van de editor, zo zijn er een tweetal profielen voor kopteksten beschikbaar. Het (kleinere) profiel met de naam Koptekst 2 is zeer geschikt voor tussenkopjes boven – bijvoorbeeld – de afzonderlijke berichten die hier gaan verschijnen. De in het profiel verwerkte lettergrootte en lettertype sluiten naadloos aan bij het design van de site.

Maak gebruik van opmaakprofielen voor – in dit geval – koppen. Als u overal dezelfde profielen voor dezelfde onderdelen gebruikt ontstaat een strak ogende site!


Voor deel 2 van dit artikel, klik hier


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord