Verder met Sitebuilder (2/3) 2015-01-29T17:04:21

Review: Toshiba Encore 2 WT10-A-103

Verder met Sitebuilder (3/3)

Verder met Sitebuilder (2/3)

Paginabeheer en meer

Verder met Sitebuilder (2/3)

In de vorige workshop betreffende de Sitebuilder Plus van Hosting2Go hebt u gezien hoe eenvoudig het is om een op een sjabloon gebaseerde website op te zetten. In dit artikel gaan we wat verder in op de functionaliteit van deze web-app en publiceren we onze site uiteindelijk met een druk op de knop.

Voor deel 1 van dit artikel, klik hier

Youtube-video

In het bedieningspaneel onder de tab Inhoud vindt u een aantal interessante extra toepassingen voor uw site, op deze zogeheten add-ons komen we in een volgend artikel nog uitgebreid terug. Voor nu is de knop Ingevoegde video wellicht alvast interessant, hiermee kunt u een videofilmpje van bijvoorbeeld Youtube naadloos in uw website integreren. Dat is vooral erg handig als u vanuit de vereniging (we zijn nog steeds een site voor de sportclub aan het maken, tenslotte) regelmatig filmpjes upload naar deze videoverzamelsite en dus gelijk al over een aardige verzameling beschikt! Om een Youtube-video te embedden sleept u het blokje Ingevoegde video naar een passende plek op de gekozen pagina. Ook nu geldt weer dat u ervoor kunt kiezen om de clip op álle of slechts de geopende pagina te laten zien. Veelal geldt dat u dat laatste wenst, dus laat het element Ingevoegde video alleen los zodra de optie ALLEEN OP DEZE PAGINA zichtbaar is. Kopieer vervolgens het adres (url) van de Youtube-video die u wilt invoegen onder Link naar video in en klik op OK. Vergeet overigens niet om na het invoegen van een videoclip even op Opslaan te klikken. Er wordt gebruik gemaakt van Flash als speler, deze browser plug-in staat niet bekend als heel erg stabiel! Om kwijtraken van uren werk te voorkomen is even opslaan tussendoor sowieso geen overbodige luxe.

Een Youtube-filmpje is snel ingevoegd.

Pagina’s verplaatsen

Klik in het bedieningspaneel op het tabblad Pagina’s, waarna u – hoe kan het ook bijna anders – de paginabeheerder te zien krijgt. Niet alleen is hier de volgorde van pagina’s te veranderen (feitelijk verandert u hiermee de volgorde in de menubalk), maar ook zijn nieuwe (sub)pagina’s toe te voegen. Verplaatsen is een kwestie van op één van de pagina’s klikken en dan op het pijltje naar boven of beneden erachter klikken. Er is ook nog een derde naar rechts gericht pijltje te vinden achter de geselecteerde pagina. Door hier op te klikken maakt u de geselecteerde pagina een subpagina (ofwel onderliggend) van de erboven staande pagina. Zo maakt u bijvoorbeeld in een handomdraai van Statistieken & standen een subpagina van Nieuws & evenementen; klik nadat u klaar bent met het husselen van pagina’s op OK om de wijzigingen door te voeren.

Verplaats bestaande pagina’s naar hartenlust, op deze manier maakt u van een ‘gewone’ pagina desgewenst ook een onderliggende pagina.


Voor deel 3 van dit artikel, klik hier


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord