Verder met Sitebuilder (3/3) 2015-08-03T12:07:54

Verder met Sitebuilder (2/3)

Verder met Sitebuilder (1/3)

Verder met Sitebuilder (3/3)

Paginabeheer en meer

Verder met Sitebuilder (3/3)

In de vorige workshop betreffende de Sitebuilder Plus van Hosting2Go hebt u gezien hoe eenvoudig het is om een op een sjabloon gebaseerde website op te zetten. In dit artikel gaan we wat verder in op de functionaliteit van deze web-app en publiceren we onze site uiteindelijk met een druk op de knop.

Voor deel 2 van dit artikel, klik hier

 

Subpagina

In ons sjabloon verschijnt de subpagina als tweede optie in een van de menuknoppen. Afhankelijk van uw smaak en de complexiteit van de website kan op deze manier een overzichtelijke navigatie verzorgd worden.

Zeker bij meer uitgebreide websites met veel informatieve pagina’s kunnen subpagina’s hun diensten bewijzen.

Nieuwe pagina

Om een nieuwe pagina toe te voegen klikt u op de tab Pagina’s op de knop Pagina toevoegen. Vervolgens vult u rechts de gewenste paginatitel, naam van de pagina zoals deze in de browser verschijnt en de pagina-link in. Dat kunnen allemaal dezelfde woorden zijn, maar u mag ook verschillende omschrijvingen gebruiken. Als alles naar behoren is ingevuld klikt u weer op OK en de toegevoegde pagina is een feit; deze verschijnt automatisch in het website-menu.

Voeg een pagina toe.

 

Deze verschijnt automatisch in het sitemenu!

Bestanden en documenten

We treffen nog één intrigerende knop aan in het bedieningspaneel: Documenten. Hier kunt u vanaf uw computer zo ongeveer elk denkbaar bestand naartoe slepen. Bijvoorbeeld omdat u zelf op de websiteruimte wat privé-documenten als back-up wilt bewaren (let op: gaat het om privacy-gevoelige informatie versleutel de bestanden dan eerst met een stevig wachtwoord via een tool als bijvoorbeeld Winrar!), maar ook zijn documenten via links in de site oproepbaar. Handig voor bijvoorbeeld een aanmeldformulier of een nieuwsbrief in PDF-formaat! Klik op de tab Documenten en verklein uw browservenster. Vervolgens kan een document of bestand vanuit de Verkenner of het bureaublad naar het documentenveld gesleept worden. Ook kunt u op de knop Uploaden klikken en het gewenste bestand op die manier selecteren. Eenmaal toegevoegd kunt u vanuit bijvoorbeeld een lopende tekst ergens in een van de sitepagina’s linken naar zo’n bestand. Om een link in een lopende tekst aan te maken selecteert u de tekst in een tekstblok die als link moet fungeren (1). Klik dan op de linkknop (2) en selecteer in het geopende venster de optie Een document op deze site (3). Selecteer het geuploade document (4) en klik op OK. In hetzelfde venster kan desgewenst ook worden aangegeven of het document op dezelfde pagina of een nieuwe geopend moet worden.

Link eenvoudig naar geuploade documenten.

Naar de uitgebreide uitleg van Sitebuilder Plus klik hier.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord