Verkoop smartphones bijna verdubbeld 2013-11-04T17:07:57

Verse download: Ava Find

Opera Mobile 10 bèta voor Windows Mobile

Verkoop smartphones bijna verdubbeld

Verkoop smartphones bijna verdubbeld

De omzet van mobiele telefonie is in het derde kwartaal van 2009 uitgekomen op 340 miljoen euro. Een minieme groei, ondanks de explosief gestegen belangstelling voor smartphones.

De omzet van mobiele telefonie is in het derde kwartaal van 2009 uitgekomen op 340 miljoen euro. Een minieme groei, ondanks de explosief gestegen belangstelling voor smartphones. Dat meldt GfK TEMAX.

Die 340 miljoen euro is namelijk slechts 0,1% meer dan het derde kwartaal van 2008, ondanks de revolutionaire ontwikkeling op het gebied van smartphones die bijna verdubbelen in het aantal verkochte stuks ten opzichte van het derde kwartaal van 2008. In het derde kwartaal van 2009 was 1 op de 6 toestellen een smartphone: een absoluut record. Er wordt verwacht dat dit percentage zal stijgen naar 1 op de 5 in 2010.

De voornaamste reden voor de hapering van de groei ligt dus bij traditionele mobiele telefoons. Met een totale marktwaarde van 168 miljoen euro was er een daling van maar liefst 24% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De oorzaak hiervan is de verlaagde subsidie binnen het prepaidsegment die geleid heeft tot een aanzienlijke daling in de totale verkopen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord