Verkoop Windows Mobile ingestort 2013-11-04T17:08:05

Google wil concurrent voor Skype worden

YouTube stapt binnenkort over op 1080p

Verkoop Windows Mobile ingestort

Verkoop Windows Mobile ingestort

Microsoft heeft overduidelijk de boot van moderne mobiele besturingssystemen gemist: de verkoop van Windows Mobile-smartphones daalt harder dan ooit. Zelfs de introductie van Windows Mobile 6.5 heeft hier niets aan kunnen veranderen. Een marktonderzoek van Gartner wijst uit dat de smartphonemarkt het laatste kwartaal met 13 procent is gegroeid.

Microsoft heeft overduidelijk de boot van moderne mobiele besturingssystemen gemist: de verkoop van Windows Mobile-smartphones daalt harder dan ooit. Zelfs de introductie van Windows Mobile 6.5 heeft hier niets aan kunnen veranderen.

Een marktonderzoek van Gartner wijst uit dat de smartphonemarkt het laatste kwartaal met 13 procent is gegroeid. Vooral Google (Android) en Apple (iPhone) hebben van deze groei kunnen profiteren, maar er is ook een duidelijke verliezer: Microsoft. De verkoop van smartphones met het Windows Mobile-besturingssysteem is met 20 procent ingezakt, ondanks de introductie van Windows Mobile 6.5. Ook in het volgende kwartaal zal Windows Mobile 6.5 de verkoopcijfers niet meer redden, het kan hooguit de daling enigszins stabiliseren.

Windows Mobile heeft op dit moment een marktaandeel van 7,9 procent, het iPhone OS 17,1 procent, BlackBerry 20,8 procent en Symbian is marktleider met 44,6 procent marktaandeel. Android zit nog op 3,5 procent maar groeit sterk, vooral nu steeds meer fabrikanten van Windows Mobile op Android overstappen. Gartner voorspelt dat Android in 2012 rond de 18 procent marktaandeel heeft.

Webwereld


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord