Verplicht reclames kijken bij Patience in Windows 10

© CIDimport

Verplicht reclames kijken bij Patience in Windows 10

Geplaatst: 31 juli 2015 - 11:59

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:06

Redactie ID.nl

Liefhebbers van kaartspelletjes reageren verontwaardigd op Patience in Windows 10. Wat ooit gratis onderdeel was van Windows, is nu te spelen door naar reclamefilmpjes te kijken. Of maandelijks te betalen.

Dit was al het geval in Windows 8 en 8.1, maar in die besturingssystemen was Patience een losse app in de App Store van Microsoft. In Windows 10 is Patience wel weer van de partij, als onderdeel van de standaard geïnstalleerde Microsoft Solitaire Collection.

Zodoende komen veel trouwe spelers er nu pas achter dat ze niet meer ongestoord een kaartje kunnen leggen. Zo nu en dan moet er naar een reclameboodschap worden gekeken, die tot 30 seconden kan duren. Een bekend fenomeen voor wie ook wel eens mobiel een spelletje speelt.

Abonnement op Patience

De advertenties zijn af te kopen door 'te upgraden naar Premium'. Dat kost 1,49 euro per maand of 9,89 euro voor een jaarabonnement. Er is geen optie om Patience eenmaal aan te schaffen, om 'm daarna voor altijd zonder advertenties te blijven spelen.

Dit model wordt meer toegepast op spelletjes die ooit helemaal gratis waren. Mocht het je pret niet drukken, dan lees je hier meer over de beste gratis spelletjes voor Windows 10. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten