Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren' 2015-06-10T10:26:39

OnePlus One wordt goedkoper

Eerste 8K-video op YouTube

Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'

En zorg dat die nooit meer terugkomt

Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'

Windows 7 en Windows 8 tonen sinds kort een apart icoontje in de taakbalk: Een melding waarmee je de gratis update naar Windows 10 kunt reserveren. Hoewel Windows 10 binnenkort hét ultieme besturingssysteem van Microsoft wordt, zijn er genoeg redenen te bedenken om die upgrade niet te willen. Hoe haal je die melding van Windows 10 dan weg? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Let op:Deze workshop laat zien hoe je de update verwijdert in Windows 8, maar je kunt precies dezelfde stappen doorlopen in Windows 7 om ook daar de update te verwijderen.

Even voor de duidelijkheid: Het gaat om dit icoontje:
 

Via dat icoontje kun je je emailadres achterlaten, zodat je een melding krijgt wanneer je Windows 10 kunt downloaden. Ook wordt er vast een versie voor je geregistreerd. We schreven in dit artikel al over de nieuwe melding.

Er is een manier om dat icoontje, én de hele update naar Windows 10, te verwijderen uit Windows 7 en 8. Je doet dat via je Configuratiescherm.

Kijk daar onder 'Systeem en beveiliging' naar het kopje 'Geschiedenis van updates weergeven'.

 

 

 


Hier zie je de updates die Windows heeft geïnstalleerd of wil installeren. Ga bovenin naar 'Geïnstalleerde updates' om de update te kunnen verwijderen.

 

 


Dit is de lijst met geïnstalleerde updates. Je moet hier even goed zoeken, want je hebt 'Update voor Microsoft Windows (KB3035583)' nodig. Zoek die op in de lijst, en druk via je rechtermuisknop op 'Verwijderen'.

Druk op 'Ja' om te bevestigen.

 

 


Je moet je computer nu opnieuw opstarten om het verwijderen definitief te maken.

Toekomstige updates voorkomen

Als je je pc opnieuw hebt opgestart, zie je dat het icoontje is verdwenen. Dat is een goed begin, maar we zijn er nog niet, want we willen er ook voor zorgen dat het icoontje niet terugkomt in de volgende update-ronde. Dat doe je door opnieuw naar het Configuratiescherm te gaan, en bij 'Systeem en beveiliging' te kijken.

Klik daar op 'Automatische updates in- of uitschakelen'.
 

 


Zet onder het kopje 'Aanbevolen updates' het vinkje onder 'Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates' uit. Dat betekent dat je alleen belangrijke veiligheidsupdates krijgt, maar geen 'handige nieuwe tools' die Microsoft je aanraadt. Windows 10 is er daar één van.

 

 

 

 

Toekomstige updates verwijderen

Als laatste stap moet je de update van Windows 10 nogmaals verwijderen, dit keer uit het overzicht van updates die nog in de planning staan om geïnstalleerd te worden.

Je doet dat, wederom, in het Configuratiescherm onder 'Systeem en beveiliging', en daar het kopje 'Windows update' aan te klikken.

Klik daar de optie waar staat 'X optionele updates zijn beschikbaar' (bij ons zijn dat er 7, maar dat kan op jouw systeem anders zijn).

 

 


Zoek hier opnieuw naar update KB3035583: Update voor Windows 8.1. Klik via je rechtermuisknop op Update verbergen en vervolgens op Ok.

 

 


Voìla! Je krijgt nu het icoontje niet meer in je taakbalk te zien, en je krijgt niet automatisch de update naar Windows 10. Maar waarom zou je dat eigenlijk willen...?

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord