Verzekering duurder voor gebruikers Facebook, Twitter

© CIDimport

Verzekering duurder voor gebruikers Facebook, Twitter

Geplaatst: 31 augustus 2009 - 08:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 14:35

Redactie ID.nl

Verzekeringsmaatschappijen in Groot-Brittannië zijn aan het bekijken of ze de premies van mensen die sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter gebruiken, kunnen verhogen.

Verzekeringsmaatschappijen in Groot-Brittannië zijn aan het bekijken of ze de premies van mensen die sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter gebruiken, kunnen verhogen. Door digitale loslippigheid zouden deze mensen meer risico lopen op bijvoorbeeld inbraak.

Een onderzoek onder ruim 2000 gebruikers van dergelijke sites zou namelijk hebben uitgewezen dat 38% uitgebreid details post over hun vakantieplannen of plannen voor een weekendje weg. Vaak is het niet zo heel moeilijk om, aan de hand van de persoonlijke informatie op dergelijke sites, te achterhalen waar iemand precies woont. En tja, dat zou koren op de molen van het inbrekersgilde zijn.

Minimaal één Britse verzekeraar heeft nu al aangegeven op grond van dit rapport de premie omhoog te schroeven - temeer daar blijkt dat mensen op sociale netwerksites vaak vrienden in hun lijstje hebben staan die ze helemaal niet kennen. Volgens het bewuste rapport zou gemiddeld zeker 13% van de contacten bestaan uit volslagen vreemden. Op straat zouden mensen hun privé-gegevens niet zomaar aan vreemden geven, maar op internet hebben ze daar geen problemen mee.

Een paar maanden geleden rapporteerde de Nederlandse verzekeraar FBTO ook al over dit probleem; maar dat heeft niet geresulteerd in hogere premies.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten