Video - Top tien: Kickstarters die je niet mag missen

© CIDimport

Video - Top tien: Kickstarters die je niet mag missen

Geplaatst: 8 november 2013 - 17:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:54

Redactie ID.nl

Kickstarter, de digitale kweekvijver voor startende bedrijven, zit boordevol bijzondere projecten. In het Verenigd Koninkrijk is er het afgelopen jaar dan ook niet voor niets al meer dan 26 miljoen euro opgehaald. Computer Idee zet daarom tien Kickstarters op een rij die meer dan de moeite waard zijn om in te investeren.

10. Darwin’s Treasure Chest

Wat is het?: een leerpakket uit de 3D-printer

Darwin’s schatkist biedt ouders één van de eerste educatieve toepassingen uit een 3D-printer. Met het pakket, dat via Kickstarter het levenslicht moet gaan zien, kunnen 3D-modellen geprint worden van prehistorische dieren, zoals bijvoorbeeld dinosaurussen of fossielen. Volgens de bedenkers van Darwin’s Treasure Chest helpt het fysiek vasthouden van objecten kinderen namelijk om sneller over de voorwerpen te leren. 

9. Boombotix Music Sync app

Wat is het?: een applicatie om jouw muziek met vrienden te delen

Het delen van muziek is tegenwoordig bijna net zo populair als ernaar luisteren en met de Boombotix Music Sync applicatie wordt het delen van je favoriete muziek nog gemakkelijker. De app stuurt de muziek op jouw smartphone of tablet rechtstreeks door naar de toestellen van je vrienden. Jij bepaalt dus waar zij naar luisteren. Heb je niet zo’n vertrouwen in je eigen DJ-skills? Dan kun je er ook voor kiezen om naar de draaicapaciteiten van anderen te luisteren. 

8. Chipolo

Wat is het?: een bluetooth sleutelhanger waarmee je nooit meer iets kan verliezen

Voor wie minstens dagelijks zijn sleutels, portemonnee of telefoon kwijtraakt - en er vervolgens achter komt dat het gebruiksvoorwerp toch écht weer tussen kussen van de bank is verdwenen - is er de Chipolo. Met deze bluetooth sleutelhanger en bijbehorende app kun je je zoekgeraakte spullen snel en gemakkelijk terugvinden. Leuk detail: raak je zelfs de mobiel kwijt, schudt dan aan de Chipolo om hem een geluidje te laten maken. 

7. The ServoShock

Wat is het?: een manier om motortjes met een PlayStation 3-controller te besturen

De ServoShock is een gadget voor de knutselaars onder ons. Je moet alleen wel enigszins handig zijn om het product te gebruiken. Dankzij de programmeerbare motortjes van de Servoshock kunnen veel huishoudelijke apparaten geautomatiseerd worden. Zo kun zou je met een druk op een knop van de Playstation 3-controller lampen aan of uit kunnen zetten, het koffiezetapparaat aan- of uitschakelen en zelfs het gasfornuis hoger of lager zetten. 

6. Bitlock

Wat is het?: een fietsslot dat je kan bedienen met je smartphone

Met de Bitlock hoef je aan het einde van een lange dag niet langer te zoeken naar die fietssleutel onderin je tas, maar kun je je fiets ook van het slot halen met een tik op je smartphone. Het moderne fietsslot herkent wanneer je smartphone in de buurt is, zodat je alleen nog maar op het scherm hoeft te tikken om je fiets van het slot te halen. Alsof dat nog niet handig genoeg is, bevat de Bitlock ook een gps-chip, waardoor je je fiets via je smartphone altijd weer terug kunt vinden. Handig!

5. The Fifth dimension

Wat is het?: een combinatie tussen een science-fiction boek en een fotoalbum. 

Het boek The Fifth Dimension transporteert de lezer naar een alternatieve planeet Aarde in de jaren vijftig, waar robots en teleporteren aan de orde van de dag zijn. Het boek, geschreven door de Amerikaan Justin Benzel, is een mix van een spannend verhaal en surrealistische foto’s. Een must voor fans van schrijvers als Stephen King en Phillip K. Dick en liefhebbers van filmregisseur David Lynch!

4. Touch Board

Wat is het?: een moederbord dat álles interactief maakt

De Touch Board ziet er misschien uit als het moederbord van je computer, maar is zoveel meer dan dat. Het apparaat, uitgevonden door het Britse bedrijf Bare Conductive, stelt je in staat om interactieve producten te maken. Het product wordt geleverd met zogenaamde elektrische verf, die in verbinding staat met het moederbord. Zo kun je bijvoorbeeld een piano op de muur schilderen die ook daadwerkelijk geluiden laat horen via het Touch Board. Zoals je in de bovenstaande video kunt zien, zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Benieuwd naar de top drie? Bekijk de video hieronder!

De Kickstarters uit de top drie

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten