Videobellen nu mogelijk in Slack 2016-12-14T09:33:29

D5600 van Nikon is opvolger met SnapBridge

Microsoft Translator vertaalt live groepsgesprekken

Videobellen nu mogelijk in Slack

Videobellen nu mogelijk in Slack

Slack heeft een functie aan de toch al niet kleine verzameling toegevoegd waarmee gebruikers met collega's kunnen videobellen. De productiviteitsapp biedt zowel één-op-één-bellen als groepsgesprekken aan in de Mac- en Windows-versies van het programma.

Gratis gebruikers kunnen alleen gebruikmaken van één-op-één-gesprekken, gebruikers met een betaald abonnement kunnen ook conference calls met maximaal 15 personen houden. De functie komt een krap halfjaar nadat Slack ook audiobellen ging aanbieden. 

Als Slack-gebruikers nu een gesprek met een van hun mede-Slackers aanknopen, staat bovenin het gespreksvenster een icoontje van een telefoon. Klik erop en een audiogesprek wordt automatisch gestart, zoals in het afgelopen halfjaar ook gebeurde. Als je pc echter een webcam heeft, krijg je tijdens de audiocall een icoontje van een camera te zien. Op die manier kun je vanaf nu dus ook videobellen. 

Bang voor Microsoft

Slack probeert zich steeds meer te profileren als een volledig productiviteitspakket voor op de werkvloer. Het bedrijf biedt al langer chatmogelijkheden, groepsgesprekken en gedeelde documenten, met daarbij leuke nevenfuncties als een chatbot en het tonen van grappige bewegende GIF-plaatjes. Desalniettemin is Slack huiverig voor grotere bedrijven als Microsoft, zo blijkt wel uit de open brief die Slack stuurde waarin het Microsoft succes wenste met de nieuwe bedrijfsgerichte chat-app Teams. 

Voorlopig is de functie alleen beschikbaar in de Mac- en Windows-versies van Slack. Of de mobiele apps binnenkort ook de mogelijkheid krijgen om te videobellen, is nog even afwachten. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord