Vijf attracties zijn gekozen voor Google Streetview

© CIDimport

Vijf attracties zijn gekozen voor Google Streetview

Geplaatst: 4 augustus 2009 - 04:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 14:51

Redactie ID.nl

Vorige maand liet Google weten dat ze aantal attracties in Nederland op willen gaan nemen in de Streetview-dienst.

Vorige maand liet Google weten dat ze aantal attracties in Nederland op willen gaan nemen in de Streetview-dienst. Inmiddels is bekend geworden welke attracties dat worden en gaat Google hiermee deze maand al aan de slag.

Via een speciale website konden bezoekers kiezen uit een aantal attracties die volgens hen gefotografeerd moesten worden. Er is in totaal meer dan 22.000 keer gestemd volgens Google en de VVV (die hiervoor samenwerkten) en de uitslag is vandaag bekend gemaakt.

De winnaars zijn de Efteling, de Apenheul, Attractiepark Slagharen, Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Nederlands Openluchtmuseum. Als eerste gaat Google de Efteling fotograferen. Gisteren is er een test geweest en vanaf vandaag gaat het echte werk beginnen. Afhankelijk van het weer, denkt Google het hele park in twee of drie dagen in beeld te kunnen brengen.

Om de foto's te kunnen maken heeft Google een speciale fiets laten ontwikkelen in de Verenigde Staten waarmee de 360 graden foto's kunnen worden gemaakt. De fiets is een speciale driewieler vol behangen met apparatuur en weegt maar liefst 114 kilo.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten