Vijfduizendste dochter van Startpagina geboren

© CIDimport

Vijfduizendste dochter van Startpagina geboren

Geplaatst: 28 maart 2006 - 12:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:14

Redactie ID.nl

Bij Startpagina.nl is vandaag het 5000e onderwerp - ook wel dochter genoemd - van start gegaan. Het gaat om Google-idol. startpagina.nl. Google Idol is de nieuwste rage en bestaat uit niets meer dan 'geplaybackte filmpjes'. Pak een bekend nummer, zet een rare pruik op en playback.

Vijfduizendste dochter van Startpagina geboren

Bij Startpagina.nl is vandaag het 5000e onderwerp - ook wel dochter genoemd - van start gegaan. Het gaat om Google-idol. startpagina.nl.

Google Idol is de nieuwste rage en bestaat uit niets meer dan 'geplaybackte filmpjes'. Pak een bekend nummer, zet een rare pruik op en playback. Nu veel mensen beschikken over breedband en apparatuur om op te nemen, kent de populariteit van dit soort verkiezingen zijn weerga niet. Dat het zo'n vaart heeft genomen blijkt alleen al uit het feit dat er op google-idol.startpagina.nl met gemak 75 links naar aanverwante sites te vinden zijn.

Beheerder van Google-idol.startpagina.nl Jeroen van de Wiel: “Ik vind het geweldig dat ik de eer heb de 5000e te zijn. Ik ben sinds zes jaar actief op startpagina.nl en heb meerdere dochters in mijn beheer. Google-idol.startpagina.nl ben ik gestart omdat ik het mooi vind om te zien hoe zo’n ‘gekste filmpjes’ verkiezing de wereld over gaat en vooral hoe populair onze Nederlandse Pomme en Kelly zijn. Ze halen zelfs het nieuws in Australië en de Verenigde Staten.” Stemmen op de meisjes kan overigens nog steeds (snel even doen!)

Wie ook een Startpagina-dochter wil beginnen, moet rekening houden met een aantal criteria. Over uw onderwerp moet u minimaal 75 links verzamelen. Verder moet de pagina voornamelijk informatief zijn en is slechts een klein deel bestemd voor commerciële activiteiten. Van de Wiel: "Mijn belangrijkste tip is: denk heel goed na over welk onderwerp je een Startpagina-dochter zou willen. Mijn pagina’s zijn allemaal gestart uit een passie voor zoekmachines. Met die passie ben ik al 10 jaar bezig. En dan is het leuk om daar eigen startpagina’s voor op te richten en er dagelijks een paar uur mee bezig te zijn”.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten