Vingerafdrukscanner in iOS 8.3 werkt bij veel gebruikers niet

© CIDimport

Vingerafdrukscanner in iOS 8.3 werkt bij veel gebruikers niet

Geplaatst: 10 april 2015 - 06:59

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:50

Redactie ID.nl

Geen enkele iOS-update is compleet zonder een flinke bug, en ook de recente upgrade naar iOS 8.3 verloopt niet vlekkeloos. Gebruikers melden dat de vingerafdrukscanner problemen geeft bij het ontgrendelen van de telefoon en van de App Store.

De klachten over de update stromen binnen via forums en op sociale media. De scanner werkt bij sommige gebruikers niet meer, hoewel Touch ID nog wel in de instellingen te gebruiken is. Apple bracht iOS 8.3 gisteren officieel uit, met als grootste verandering een Nederlands sprekende Siri.

Touch ID

De vingerafdrukscanner werkte aanvankelijk alleen om een iPhone of iPad te ontgrendelen op een veilige manier, maar sinds kort is het ook mogelijk om aankopen in de App Store af te rekenen met je vingerafdruk.

Problemen met inlogen

De problemen ontstaan lang niet bij alle gebruikers, en de precieze omvang is niet duidelijk. Toch komen er bovengemiddeld veel klachten binnen over de update, onder andere op het forum van Apple en op Reddit.

Jullie ook?

Apple heeft nog niet gereageerd, maar sommige gebruikers melden dat het kan helpen om het toestel uit en weer aan te zetten. Heb jij ook last van de update? Laat het ons dan weten in de comments!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten