'Vingerafdruksensor iPhone 6 voor de gek te houden'

© CIDimport

'Vingerafdruksensor iPhone 6 voor de gek te houden'

Geplaatst: 24 september 2014 - 10:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:36

Redactie ID.nl

De vingerafdruksensor waarmee je je iPhone 6-toestel ontgrendelt is op dezelfde manier voor de gek te houden als die van de iPhone 5s. Maar het is niet zo gemakkelijk dat oplichters zich er massaal op storten, zo beweert een Amerikaanse hacker.

Hacker Marc Rogers legt op zijn blog uit hoe het mogelijk is om een vingerafdruk na te maken, deze voor de sensor te houden en de iPhone 6 te laten denken dat het een echte vinger is.

Daarvoor is wel apparatuur nodig die 'meer dan duizend dollar kost' en heeft een hacker geduld, bekwaamheid en een duidelijke vingerafdruk nodig. Zomaar iedere uitgesmeerde vingerafdruk werkt niet, en een afdruk in zijn geheel namaken is een secuur klusje.

Geen paniek

Rogers stelt dan ook dat er geen reden is tot paniek, maar vindt het wel jammer dat de iPhone 6 op een gelijke manier is te hacken als zijn voorganger. Met name omdat je vingerafdruk nu is verbonden aan het betaalsysteem Apple Pay, en een crimineel daardoor nog grotere schade kan berokkenen met een gestolen toestel.

Daarbij is er voor kwaadwillenden meer reden gecreeërd om het te proberen dan voorheen. Rogers: "Toestellen zijn straks in principe grote creditcards, dus wie weet hoe ver misdadigers er voor gaan?"

Ook wijst hij er op dat Apple AuthenTec heeft gekocht en daarmee toegang heeft tot technologie waarmee dieper in de vinger gekeken kan worden dan enkel de groeven op het oppervlak. "Dat had ik graag vewerkt gezien in de nieuwe sensor," aldus Rogers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten