Virtueel in de rij voor BlackBerry Messenger-app

© CIDimport

Virtueel in de rij voor BlackBerry Messenger-app

Geplaatst: 22 oktober 2013 - 11:51

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:02

Redactie ID.nl

Vanwege de grote populariteit van de chatapplicatie BlackBerry Messenger op Android en iOS heeft telefoonfabrikant BlackBerry ervoor gekozen om geïnteresseerden in de virtuele rij te zetten. Hiermee hoopt de smartphonemaker de druk op zijn servers te verminderen.

Wie de applicatie BlackBerry Messenger wil downloaden uit de App Store of de Google Play Store kan dit op de reguliere wijze doen. Wanneer de applicatie opgestart wordt, dienen gebruikers hun e-mailadres achter te laten. Vervolgens laat BlackBerry in kleine groepen nieuwe gebruikers toe.

BlackBerry was oorspronkelijk van plan om de chatapplicatie Messenger al eind september uit te brengen. Het voortijds uitlekken van de app zorgde echter voor problemen. Inmiddels lieten al meer dan zes miljoen mensen weten interesse te hebben in de applicatie, waarna de smartphonemaker besloot om de applicatie nu gefaseerd uit te brengen. In de eerste acht uur na het uitbrengen van de applicatie is deze al meer dan vijf miljoen keer gedownload, laat het bedrijf weten.

De telefoons van BlackBerry mogen tegenwoordig niet heel populair meer zijn, maar volgens het bedrijf zijn er nog steeds zestig miljoen gebruikers die de berichtendienst Messenger gebruiken. Dagelijks versturen en ontvangen deze gebruikers meer dan tien miljard berichten, aldus BlackBerry. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten