Vivaldi-browser introduceert pauzeerknop voor internet

© CIDimport

Vivaldi-browser introduceert pauzeerknop voor internet

Geplaatst: 9 september 2020 - 07:52

Aangepast: 20 september 2022 - 07:56

Randolf Bouwma

Vaak is het wel even goed om bij je computer vandaan te stappen, maar alle verleidingen op internet (sociale media, corona-nieuwsupdates, etc) maken dat nog wel eens lastig. Daarom krijgt de Vivaldi-browser een speciale pauzeerknop.

Vivaldi-browser introduceert pauzeerknop voor internet

De knop nestelt zich onderin in de statusbalk van Vivaldi en door er op te klikken, activeer je de Break-modus. Je herkent hem aan het icoontje van een afspeelknop. Openstaande websites zijn nu tijdelijk niet meer zichtbaar en video's worden automatisch gepauzeerd.

De functie is ook te activeren met een (zelf te bepalen) sneltoets.

Meer voordelen

De makers van Vivaldi hopen dat de Break-modus een gezonde werk/privébalans stimuleert. Maar een gepauzeerde browser zou ook minder energie van accu's vragen, wat op laptops een bijkomend voordeel is.

Vivaldi lanceerde in 2016 als browser voor power-users en is daarom in hoge mate aanpasbaar. Toch kiest nog maar 0,04 procent van de internetgebruikers tegenwoordig voor Vivaldi. Het heeft z'n weg naar het grote publiek nog niet echt gevonden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000