© CIDimport

VLC voor Windows Metro

Geplaatst: 24 december 2012 - 12:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:01

Redactie ID.nl

VideoLAN start binnenkort met de app-versie van VLC media player voor Windows 8. Daarmee kunnen straks ook gebruikers van Windows 8-tablets met een mobiele ARM-processor genieten van deze populaire mediaspeler.

VLC media player is een gratis alternatief van VideoLAN voor onder andere Windows Media Player. Deze mediaspeler is populair omdat het een betere ondersteuning voor bestandsformaten biedt dan de mediaspeler van Microsoft. Bovendien is het een mediaspeler die het systeem niet al te zwaar belast. VLC werkt momenteel wel met Windows 8, maar alleen via de desktop. Een app voor de betegelde “Metro”-interface ontbreekt nog, waardoor de gratis mediaspeler niet op tablets met een ARM-processor kan worden geïnstalleerd. Een voorbeeld van zo'n tablet is de Microsoft Surface RT.

Voor de productie van de app voor Windows 8 “Metro” moeten onder andere grafische ontwerpers worden ingehuurd. Daarom is VideoLAN een Kickstarter-project gestart om deze te mensen kunnen betalen. Het benodigde bedrag van 40.000 Britse pond is nu al binnen met nog vier dagen te gaan. Dus het VLC-team kan beginnen met het maken van de app.

In de onderstaande video presenteert VideoLAN zijn plannen:

VideoLAN belooft dat de app naadloos zal integreren met de Metro-interface van Windows. Daarnaast willen zij standaard ondersteuning bieden voor het afspelen van  dvd's en videocd's en onversleutelde blu-rays. Net als de andere versies krijgt de app een equalizer, videofilters en ondersteuning voor ondertiteling.

Meer informatie over de VLC app is te vinden op Kickstarter.com.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten