VN: Krap helft van de wereld heeft toegang tot internet

© CIDimport

VN: Krap helft van de wereld heeft toegang tot internet

Geplaatst: 23 november 2016 - 13:05

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:40

Redactie ID.nl

Wereldwijd hebben inmiddels zo'n 3,5 miljard mensen toegang tot internet, wat neerkomt op 47 procent van de wereldbevolking. Dat blijkt uit een telling van de Verenigde Naties.

In ontwikkelde landen waaronder ook Nederland zich mag scharen is dat percentage maar liefst 80 procent, terwijl in ontwikkelingslanden het percentage op 40 procent ligt. Dit zijn de landen zoals India, waar een enorme groei in de verkoop van goedkope smartphones er voor zorgt dat mobiel internet telkens breder beschikbaar is. 

Afrika

In de meest arme landen zijn ook de minste mensen online. In bepaalde Afrikaanse landen betreft het bijvoorbeeld slechts 1 op de 10 inwoners. Met name ouderen en mensen die op het platteland wonen hebben in deze gebieden geen internettoegang. De VN wil juist dat in het jaar 2020 60 procent van de wereldbevolking online kan, dus in deze landen is nog veel ruimte voor verbetering.

Drones en ballonnen

Tech-bedrijven als Google en Facebook kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Beide werken aan manieren om internet te brengen naar plaatsen waar dat nu nog moeilijk lukt. Facebook wil dat met drones doen, Google met ballonnen. Door zonne-energie kunnen deze vliegende oplossingen lang in de lucht blijven, terwijl ze mobiel internet op de grond mogelijk maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten