Vodafone biedt "landelijke" dekking voor 4G

© CIDimport

Vodafone biedt "landelijke" dekking voor 4G

Geplaatst: 30 september 2014 - 05:53

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:33

Redactie ID.nl

Vodafone heeft in heel Nederland een 4G-dekking. Volgens de provider kan ik zeker 95% van het land een 4G-signaal worden ontvangen, waarmee Vodafone na KPN de tweede provider is die dat aanbiedt.

Dat maakte de provider vandaag bekend. KPN bood in april al een landelijke dekking aan. Ook andere providers zoals T-Mobile en Tele2 zijn bezig met 4G-dekking, maar die wordt pas volgend jaar uitgerold.

Vodafone zegt de dekking te kunnen aanbieden door het ombouwen van bestaande antennes. Die zenden nu uit op 800MHz, waardoor ook in grotere dunbevolkte gebieden overal dekking kan worden aangeboden.

"Landelijk"

Ondanks het mooie stempel "landelijke dekking" is er op de kaart van de provider wel te zien dat er nog een aantal plekken zijn in Nederland waar nog geen dekking is. Toch hanteert de provider 95% als "landelijk", omdat een volledige dekking nooit kan worden gegarandeerd. Vooral in het grensgebied en in enkele dunbevolkte gebieden kunnen klanten alleen nog 3G gebruiken.

Opvolger

Naast 4G zijn Vodafone en KPN alweer bezig met de opvolger van het snelle mobiele internet, 4G+. De dekking daarvan wordt de komende maanden ook langzaam uitgerold in grote steden. Begin 2015 zegt Vodafone 4G+ in 50 steden te willen aanbieden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten