Vodafone Nederland komt met WhatsApp-concurrent Message+ 2013-11-21T10:48:50

Belastingaangifte vanaf 2014 ook via je smartphone

Google Wallet nu ook als fysieke betaalkaart

Vodafone Nederland komt met WhatsApp-concurrent Message+

Vodafone Nederland komt met WhatsApp-concurrent Message+

De Nederlandse tak van de mobiele provider Vodafone brengt binnenkort een eigen berichtenapplicatie uit. Message+ moet de concurrentie aangaan met het populaire WhatsApp. De applicatie is te downloaden voor Android en moet de bestaande sms-applicatie vervangen.

Message+ moet op dezelfde manier werken als de dienst iMessage voor iOS-apparaten: Apple biedt iOS-gebruikers aan om onderling gratis berichten naar elkaar te sturen via het internet. Dit gaat via de standaard sms-applicatie op iOS-apparaten. Message+ moet hetzelfde doen, maar dan in eerste instantie alleen voor Android-gebruikers. Versies voor iOS en Windows Phone moeten in 2014 volgen.

Net als WhatsApp

Met Vodafone’s nieuwe berichtendienst kunnen gebruikers chatberichten naar elkaar sturen, groepsgesprekken voeren en foto’s, video’s en locaties delen. Net als in WhatsApp kunnen gebruikers van Message+ ook zien of hun bericht is aangekomen en of een contactpersoon bezig is met het typen van een reactie.

Niet voor de desktop

De applicatie is al te downloaden vanuit de Google Play Store, maar kan in Nederland nog niet worden geïnstalleerd. Het is nog niet bekend hoe Vodafone de sms-vervanger wil gaan verspreiden onder zijn gebruikers. De applicatie is ook te gebruiken door klanten van andere providers, maar werkt niet op desktops. Apps als iMessage, Facebook Messenger en Google Hangouts doen dit wel. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord