Volledige Twitter-database te doorzoeken

© CIDimport

Volledige Twitter-database te doorzoeken

Geplaatst: 19 november 2014 - 13:46

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:04

Redactie ID.nl

De zoekfunctie van Twitter stelde niet veel voor, maar door een belangrijke aanpassing krijgt het nu toch daadwerkelijk nut. Vanaf heden kun je door alle tweets zoeken die ooit op het sociale netwerk zijn geplaatst.

Het betreft honderden miljarden tweets en wekelijks komen er nog altijd miljarden tweets bij, zo legt het bedrijf uit in een uitgebreide blogpost. De index wordt in real-time geüpdatet en is in een fractie van een seconde doorzoekbaar.

Zocht je eerder op Twitter op woorden of hastags, dan kreeg je enkel wat tweets terug die hooguit een week oud waren. En daarvan kreeg je dan weer alleen de berichten te zien die het meest populair waren, bijvoorbeeld omdat ze vaak geretweet zijn.

Historici

Maar nu? Nu is terug te zien hoe de wereld in 2011 reageerde op de kerncentrale-verwoestende aardbeving in Japan of hoe de meningen verdeeld waren tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2012. Historici kunnen er hun vingers bij aflikken.

Twitter werkte twee jaar aan de nieuwe index, die honderd keer groter is dan de vorige. Tweets zijn simpelweg te vinden via de zoekbalk. Eens je daar je zoekopdracht hebt ingevoerd, hoef je allleen nog maar op 'Alle' te klikken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten