Vriendelijke robot Pepper herkent emoties

© CIDimport

Vriendelijke robot Pepper herkent emoties

Geplaatst: 19 juni 2015 - 11:52

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:24

Redactie ID.nl

Japanse consumenten kunnen vanaf nu Pepper kopen, een robot die er niet is voor huishoudelijke klusjes maar gewoon voor de gezelligheid. Pepper kan je emoties herkennen en daarop reageren.

Pepper beschikt daarvoor over camera's en microfoons. Die herkennen gezichtsuitdrukkingen, lichaamshoudingen en verschillende emoties van mensen zoals blijdschap, verdriet, boosheid en zelfs twijfel. Merkt de robot dat je een dipje hebt, dan speelt hij bijvoorbeeld je favoriete liedje af.

Hoe meer je met Pepper communiceert, hoe meer hij van je leert. De robot rijdt rond op wieltjes en heeft een tablet op zijn buik. Daarop kunnen kinderen onder andere spelletjes met Pepper spelen. Ontwikkelaars kunnen ook apps voor Pepper bouwen en de robot naar verloop van tijd telkens meer emoties laten herkennen.

Monteur

Pepper wordt verkocht voor circa 1500 euro. Kopers kunnen een abonnement afsluiten bij de makers van de robot, zodat er maandelijks een monteur langskomt voor onderhoud. Onbekend is nog of Pepper ook buiten Japan wordt uitgebracht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten