Vrijwel elk onderdeel van Framework Laptop is vervangbaar 2021-04-01T10:10:03

Crucial X6-ssd's gaan nu tot 4 TB

Groot datalek Facebook treft ook 5,4 miljoen Nederlanders

Vrijwel elk onderdeel van Framework Laptop is vervangbaar

Vrijwel elk onderdeel van Framework Laptop is vervangbaar

Normaliter zijn laptop-onderdelen lastig te vervangen of te upgraden. In de hoop dat minder notebooks bij het grofvuil eindigen, werkt een Amerikaanse startup aan deze Framework Laptop.

Daarvan is de interne hardware juist eenvoudig om te ruilen. Zo is de laptop bijvoorbeeld van een snellere processor te voorzien, wanneer die zich in de toekomst aandient. Ook onder meer het scherm, de toetsen, het geheugen en de accu zijn vervangbaar.

Aansluiting omwisselen

Zelfs de aansluitingen, die verwisselbaar zijn door een ingenieus schijfjes-systeem. Een usb-c-ingang wordt zo in een handomdraai een hdmi-poort. De modulaire notebook is straks eveneens als doe-het-zelf-pakket verkrijgbaar, waarbij je uit de losse onderdelen zelf de laptop in elkaar knutselt. Prijzen zijn nog niet bekend.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord