Vrouw doet duurste aankopen in online winkel 2013-10-10T14:34:01

Tip voor Defensie: nooit meer een memory stick kwijt

Amazon komt met blogs van auteurs

Vrouw doet duurste aankopen in online winkel

Vrouw doet duurste aankopen in online winkel

Vrouwen doen in Nederland de duurste aankopen op internet. Zeven procent besteedt meer dan 2500 euro per jaar, terwijl slechts twee procent van de mannen zoveel uitgeeft. Mannen geven aan zich op internet vooral te oriƫnteren (90 procent), terwijl 43 procent van de vrouwen zich vooral via de traditionele weg laat informeren: via via.

Vrouwen doen in Nederland de duurste aankopen op internet. Zeven procent besteedt meer dan 2500 euro per jaar, terwijl slechts twee procent van de mannen zoveel uitgeeft. Mannen geven aan zich op internet vooral te oriƫnteren (90 procent), terwijl 43 procent van de vrouwen zich vooral via de traditionele weg laat informeren: via via. Dit blijkt uit onderzoek van email marketing provider CheetahMail Nederland, uitgevoerd door Trendbox. In de EU 15 zijn alleen de Zweden (42 procent) en Denen (39 procent) actiever in online winkelen dan de Nederlanders (35 procent). Nederlanders winkelen twee keer zoveel als Belgen (mannen 42 tegen 21 procent en vrouwen 17 tegen 9 procent) en zelfs tien keer zoveel als de Grieken. De manier waarop Europeanen online winkelen wordt voornamelijk bepaald door sekse en leeftijd. Online winkelen is de afgelopen vijf jaar verviervoudigd en het aantal aankopen zal de komende vijf jaar bijna tien maal zo groot zijn als in 2000.


Uit het onderzoek blijkt dat aankopen op veilingsites bijna even populair zijn als online aankopen van reizen, boeken en muziek. Gemak en prijs zijn de belangrijkste redenen voor de Nederlandse consument om online aankopen te doen. Bijna 50 procent koopt online omdat dit eenvoudiger wordt gevonden, terwijl 31 procent vooral op basis van prijs winkelt. Nederlanders besteden gemiddeld tussen de 250 en 500 euro per jaar.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord