Vrouwen appen meer dan mannen

© CIDimport

Vrouwen appen meer dan mannen

Geplaatst: 19 februari 2019 - 11:13

Aangepast: 20 september 2022 - 07:56

Redactie ID.nl

Om een decennium Samsung Galaxy S te vieren – morgen word de nieuwe Galaxy S10-lijn gepresenteerd – heeft het Koreaanse bedrijf onderzoek gedaan naar smartphonewensen én voorkeuren van Nederlanders.

Vrouwen appen meer dan mannen

En wat blijkt: Nederlanders vinden beveiliging tegen hackers steeds belangrijker. Daarnaast vindt 78,2% van de Nederlanders het essentieel dat de smartphone verbonden kan worden met andere apparaten. Bij de keuze van een nieuwe smartphone zijn verder doorslaggevend: batterijduur (99%), beeldkwaliteit (97%), prijs (97%), de kwaliteit van de camera (95%) en het type besturingssysteem (92%). Jongeren (18 t/m 25 jaar) vinden het daarnaast belangrijk dat ze hun nieuwe smartphone met één hand kunnen bedienen (86% vs. 68% gemiddeld).

De meisjes tegen de jongens

Wat betreft het gebruik van de smartphone zit er over het algemeen niet heel veel verschil tussen mannen en vrouwen komen. Belangrijkste bezigheden zijn appen, bellen, foto’s en video’s maken, informatie op internet opzoeken en sociale media checken/posten. Wel appen vrouwen intensiever dan mannen (93% vs. 81,3%) en maken vrouwen vaker foto’s en video’s met hun smartphone (65,9% vs. 49,5%).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten