Wachtwoorden makkelijk te vinden met p2p-software

© CIDimport

Wachtwoorden makkelijk te vinden met p2p-software

Geplaatst: 27 maart 2006 - 11:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:15

Redactie ID.nl

Ondanks alle waar-schuwingen en bevei-ligings-software ten spijt blijkt het nog steeds kinderlijk eenvoudig om allerlei wachtwoorden van computer-gebruikers te achterhalen. Vaak is het niet moeilijker dan een zoekopdracht te geven in een p2p-programma als Limewire of Emule naar het woord 'wachtwoord'.

Wachtwoorden makkelijk te vinden met p2p-software

Ondanks alle waar-schuwingen en bevei-ligings-software ten spijt blijkt het nog steeds kinderlijk eenvoudig om allerlei wachtwoorden van computer-gebruikers te achterhalen. Vaak is het niet moeilijker dan een zoekopdracht te geven in een p2p-programma als Limewire of Emule naar het woord 'wachtwoord'. Dat blijkt uit een onderzoekje van weblog www.ikdenkdusikben.comBinnen enkele seconden verschijnen er talloze documenten die andere p2p-gebruikers ongewild met de rest van de internetgemeenschap gedeeld hebben. Veel mensen vinden het handig om al hun wachtwoorden van verschillende websites maar ook van hun bank- en girorekeningen en e-mail-account in een document te zetten die men dan vervolgens wachtwoord.doc noemt. Een klein onderzoek van de weblog www.ikdenkdusikben.com heeft geleerd dat weliswaar veel wachtwoorden en accounts verouderd zijn, maar dat er ook een groot gedeelte nog in gebruik is.

Behalve persoonlijke accountgegevens waren er ook lijsten met accounts bij ddie toebehoren aan een bedrijf of instelling. Waarschijnlijk gegevens die wwerknemers van hun werk mee naar huis genomen hebben of werknemers die thuis werken met een computer van de zaak.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten