Wazige foto´s op je iPhone 6 Plus? Je bent niet de enige!

© CIDimport

Wazige foto´s op je iPhone 6 Plus? Je bent niet de enige!

Geplaatst: 1 november 2014 - 11:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:16

Redactie ID.nl

Een van de meest spraakmakende aspecten van de nieuwe iPhone 6 Plus is de verbeterde 8 megapixel iSight camera met optical image stabilization. De grote hoeveelheid handige snufjes en de kwaliteit van zowel video’s als foto’s heeft al flink wat positieve reactie weten binnen te halen. Wanneer er enkele seconden href="http://www.iphonenieuwsblog.nl/maak-professionele-fotos-met-je-iphone-6-met-behulp-van-deze-5-eenvoudige-tips/" target="_blank">extra aandacht wordt besteed</a> aan het maken van een foto kun je met de nieuwe camerafuncties al snel mooie en vakkundige foto’s maken.

Dit artikel is een partnerbijdrage.

Op het discussieforum van Apple hebben zich echter in de afgelopen maand meerdere gebruikers gemeld met klachten over wazige foto’s van hun iPhone 6 (Plus) camera.

iBlur 6 Plus

De foto hierboven is genomen door een iPhone 6 Plus gebruiker die alle instellingen heeft gereset, de nieuwste versie van iOS 8 heeft geïnstalleerd en zijn toestel muisstil op tafel heeft gezet. Het feit dat de foto eruitziet alsof hij gemaakt is tijdens de eindsprint van een marathon zegt al genoeg over het probleem.

Een andere gebruiker met hetzelfde probleem heeft een korte video gemaakt om te demonstreren wat er precies fout gaat. Tijdens het maken van een foto in stilstand hoor je een zacht mechanisch klikkend geluid, net voordat de foto wordt genomen.



Volgens Business Insider lijkt het erop alsof de optische beeldstabilisator (ingebouwd in de iPhone 6 Plus) kuren vertoont waardoor de lens gaat trillen net voordat je een foto maakt.

Direct inruilen

Gezien de relatief kleine hoeveelheid klachten over het probleem lijkt het erop alsof het mankement enkel in een paar specifieke toestellen aanwez6ig is en niet in alle toestellen. Apple heeft vooralsnog niet officieel gereageerd op het probleem.

Verschillende iPhone 6 Plus gebruikers met een foutief toestel meldden dat zij hun toestel inmiddels bij de officiële Apple store direct hebben kunnen inruilen. Een enkele gebruiker op het discussieforum van Apple laat tevens weten dat een nieuwe camera het probleem heeft verholpen.

Mocht jouw iPhone hier echter ook last van hebben, ruil die dan om bij je leverancier. Volgens de Nederlandse wet dient een product dat u koopt 'deugdelijk' te zijn. Ook zonder garantie kan de verkoper dus aangesproken worden voor een reparatie of vervanging.

Tot op heden zijn er nog geen soortgelijke meldingen bekend van Nederlandse iPhone 6 Plus gebruikers.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten