Wearables waarschuwen straks ook bij coronabesmetting 2020-08-19T11:40:15

Oude versie Edge-browser spoedig niet meer veilig

Microsoft Store: Cool File Viewer

Wearables waarschuwen straks ook bij coronabesmetting

Wearables waarschuwen straks ook bij coronabesmetting

De corona-app is inmiddels al meer dan 400.000 keer gedownload maar om er gebruik van te maken, heb je wel een smartphone nodig. Dat heeft niet iedereen en daarom hoopt de organisatie achter het bluetooth-protocol de onderliggende techniek ook naar andere apparaten te brengen, zoals wearables.

De corona-app draait om contacttracering. Heb je deze op je telefoon geïnstalleerd, dan krijg je een melding zodra je minstens een kwartier bij iemand in de buurt bent geweest die positief op corona getest is. Om ervoor te zorgen dat dit anoniem gebeurt, wordt gebruikgemaakt van bluetooth waarbij willekeurige codes tussen apparaten worden uitgewisseld.

Lees ook: Corona-app downloaden: Zo werkt het

Daarnaast is ook het Exposure Notifications System (ENS) nodig, wat Google en Apple samen ontwikkelden en onlangs voor Android-smartphones en iPhones beschikbaar hebben gesteld. Niet alleen 'onze' CoronaMelder draait daarop, ook corona-apps van andere landen werken op dit systeem. Vaak nadat pogingen voor het ontwikkelen van eigen apps mislukten.

Jong en oud

De zogeheten Bluetooth Special Interest Group werkt nu aan een manier om ENS ook naar wearables te brengen. Denk bijvoorbeeld aan fitnessbandjes en smartwatches, of wellicht polsbandjes die specifiek voor dit doeleinde ontworpen worden. Volgens de bedenkers zouden ze van pas komen op onder meer (basis)scholen en in verzorgingshuizen, waar smartphones minder gemeengoed zijn.

Wanneer de techniek klaar is voor gebruik, is nog niet precies bekend. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord