Webwinkels bezorgen ook op zondag

© CIDimport

Webwinkels bezorgen ook op zondag

Geplaatst: 30 juli 2014 - 12:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:02

Redactie ID.nl

Webwinkel Coolblue en postbedrijf PostNL starten vanaf 30 augustus met een proef, waarbij bestellingen ook op zondag worden geleverd. PostNL is zodoende het eerste bezorgbedrijf op het Europese vasteland dat zeven dagen in de week pakketjes levert.

De proef wordt gedaan op aandringen van Coolblue. De webshop merkte dat zaterdag niet de beste dag bleek voor digitale aankopen.

"Waarom moet ik wachten tot maandag, terwijl ik juist zondag vrij ben? Het was één van de meest gehoorde vragen van onze klanten. En dat is best logisch, als je bedenkt dat 14,3% van je leven een zondag is," legt Coolblue-directeur Pieter Zwart uit.

2015

De bezorging is gratis en enkel 'grote artikelen' als televisies en koelkasten zijn uitgesloten van deelname. Pakketjes worden bezorgd tussen 12:00 en 18:00 's middags. Vanaf september doen ook andere webwinkels mee, waaronder Mycom, iCentre en Dixons.

Vanaf 2015 moet iedere webshop bij het initatief aangesloten zijn, vertelt PostNL aan retailnews. Na drie maanden gaat het bedrijf de proef eerst evalueren. Wat daar ook de uitkomst van is, Coolblue geeft alvast aan gewoon op zondag te blijven bezorgen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten