Webwinkels lang niet altijd veilig 2013-11-04T16:42:06

Apple, Facebook en iPad, doel van cybercriminelen

RIM: 28 miljoen pingers

Webwinkels lang niet altijd veilig

Webwinkels lang niet altijd veilig

Volgens een onderzoeksrapport van internetbeveiliger Networking4all nemen veel webwinkels die iDeal als betalingmethode gebruiken de veiligheid van de persoonsgegevens niet al te serieus.

Volgens een onderzoeksrapport van internetbeveiliger Networking4all nemen veel webwinkels die iDeal als betalingmethode gebruiken de veiligheid van de persoonsgegevens niet al te serieus.

In het onderzoek is niet de betaalmethode iDeal onderzocht, maar de webwinkels die deze betaalmethode gebruiken. Het rapport signaleert dat er het afgelopen jaar weinig is verbeterd. Van de webwinkels verzend 86% de persoonsgegevens van de gebruikers over een onveilige verbinding. Slechts 14 % van alle sites met iDeal voldoen aan de verplichtingen die de wet bescherming persoonsgegevens hier aan stelt. In 2009 was dat nog 12 %.

Networking4all refereert aan de ddos-activiteiten rondom Wikileaks, om aan te geven dat er in Nederland voldoend slimme mensen rondlopen die handig genoeg zijn om een aanval uit te voeren. Deze mensen zijn ook slim genoeg om ons onze gegevens te ontfutselen, aldus Networking4all. Helaas gebruiken nog heel veel mensen dezelfde gebruikersnaam en/of wachtwoord voor verschillende sites. Als deze onderschept worden is het voor de kwaadwillenden een eenvoudige zaak op andere sites in te loggen.

Het is volgens Networking4all ook noodzakelijk dat de Nederlandse banken, uiteindelijk de eigenaren van iDeal, de webwinkels dwingen aan de wettelijke verplichtingen rond beveiliging van hun sites te voldoen, voor een veiliger internet voor iedereen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord