Wellicht airbag aan buitenkant zelfrijdende auto

© CIDimport

Wellicht airbag aan buitenkant zelfrijdende auto

Geplaatst: 25 maart 2015 - 08:20

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:59

Redactie ID.nl

De zelfrijdende auto's van Google krijgen mogelijk een airbag aan de buitenkant van het voertuig, om ongelukken en schade te voorkomen. Daarvoor heeft het bedrijf een patent toegewezen gekregen.

Volgens Google zou een traditionele airbag niet goed werken, omdat de kracht waarmee die naar buiten schiet aan de buitenkant juist gevaarlijk kan zijn. De speciale airbags van Google zijn dan ook gemaakt van materiaal dat een klap voorzichtiger opvangt.

Het voertuig kan de airbag ook alvast tevoorschijn halen wanneer het systeem merkt dat een botsing onvermijdelijk is. Tenminste, in theorie. Want een patentaanvraag hoeft niet te betekenen dat de voertuigen van Google met die techniek uitgerust worden.

Veilig

Veiligheid op de weg is momenteel nog een van de grootste hindernissen voor zelfrijdende auto's. De wagens kunnen zelf routes bepalen, obstakels omzeilen en zichzelf inparkeren. Maar hoe reageren ze in gevaarlijke situaties? Autofabrikanten werken aan verschillende oplossingen, zoals Volvo's systeem dat zelf vluchtwegen uitstippelt tijdens het rijden.

Google's voertuig is in de afgelopen jaren bij twee incidenten betrokken geraakt. Het voertuig werd een keer aangereden door een ander en bij een tweede ongeval werd de schuld gelegd bij de persoon die het voertuig bestuurde.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten