WhatsApp en Facebook delen tijdelijk geen data meer

© CIDimport

WhatsApp en Facebook delen tijdelijk geen data meer

Geplaatst: 9 november 2016 - 08:49

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:45

Redactie ID.nl

In afwachting van onderzoek door Europese privacytoezichters stoppen Facebook en WhatsApp tijdelijk met het uitwisselen van gebruiksgegevens. De vraag is namelijk of daarmee geen wetten worden overschreden.

Onder meer de Europese Commissie zelf start een onderzoek naar de legaliteit van de nieuwe samenwerking tussen Facebook en WhatsApp. Gebruikers zouden niet voldoende op de hoogte zijn gebracht van de nieuwe voorwaarden, waarin o.a. staat dat Facebook WhatsApp-data mag gebruiken voor advertentiedoeleinden.

Afwijzen

Ook je telefoonnummer en je WhatsApp-contacten zijn bij Facebook bekend, zelfs wanneer je verder geen Facebook-account hebt. Je kunt hier (deels) nee tegen zeggen, maar alleen binnen dertig dagen na het installeren van WhatsApp of het accepteren van de nieuwe gebruiksvoorwaarden - die veel mensen doorgaans niet lezen.

De EC buigt zich volgende week over de kwestie, en vroeg Facebook en WhatsApp eerder om tot die tijd te stoppen met het uitwisselen van gegevens. Facebook heeft daar nu gehoor aan gegeven. Maar voor hoe lang precies, dat is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten