WhatsApp en Facebook delen tijdelijk geen data meer 2016-11-09T10:45:05

GoPro roept spontaan neerstortende drones terug

BelCompany maakt plaats voor Vodafone-winkels

WhatsApp en Facebook delen tijdelijk geen data meer

WhatsApp en Facebook delen tijdelijk geen data meer

In afwachting van onderzoek door Europese privacytoezichters stoppen Facebook en WhatsApp tijdelijk met het uitwisselen van gebruiksgegevens. De vraag is namelijk of daarmee geen wetten worden overschreden.

Onder meer de Europese Commissie zelf start een onderzoek naar de legaliteit van de nieuwe samenwerking tussen Facebook en WhatsApp. Gebruikers zouden niet voldoende op de hoogte zijn gebracht van de nieuwe voorwaarden, waarin o.a. staat dat Facebook WhatsApp-data mag gebruiken voor advertentiedoeleinden.

Afwijzen

Ook je telefoonnummer en je WhatsApp-contacten zijn bij Facebook bekend, zelfs wanneer je verder geen Facebook-account hebt. Je kunt hier (deels) nee tegen zeggen, maar alleen binnen dertig dagen na het installeren van WhatsApp of het accepteren van de nieuwe gebruiksvoorwaarden - die veel mensen doorgaans niet lezen.

De EC buigt zich volgende week over de kwestie, en vroeg Facebook en WhatsApp eerder om tot die tijd te stoppen met het uitwisselen van gegevens. Facebook heeft daar nu gehoor aan gegeven. Maar voor hoe lang precies, dat is nog niet duidelijk.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord