WhatsApp heeft eindelijk echte pc-versie

© CIDimport

WhatsApp heeft eindelijk echte pc-versie

Geplaatst: 11 mei 2016 - 06:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:57

Redactie ID.nl

WhatsApp komt met een officieel desktop-programma. Daarmee kun je WhatsApp op je pc gebruiken. De app werkt precies hetzelfde als de browser-versie, waarbij je je telefoon bij de hand moet hebben en waarbij chats gesynchroniseerd worden met je computer.

WhatsApp heeft de app vandaag uitgebracht. Je kunt die downloaden op de website van WhatsApp.

WhatsApp in browser

Verwacht niet te veel van het programma, want dat is exact hetzelfde als de extensie voor de browser. WhatsApp kwam vorig jaar al met een manier om de chat-app te gebruiken via de browser.

Wil je precies weten hoe WhatsApp op je pc werkt? Lees dan deze workshop: 'Zo gebruik je WhatsApp op je pc'.

Chrome

In feite is de desktop-app een versie van Chrome die verpakt is als aparte app. Die heeft wel een paar voordelen, voornamelijk dat je push-meldingen kan ontvangen wanneer je een nieuw bericht krijgt. Daarnaast kun je chats beheren vanuit een taakbalk bovenin, in plaats van via de soms onduidelijke WhatsApp-menu's.

Telefoon bij de hand

Om WhatsApp te gebruiken, heb je nog steeds je telefoon nodig. WhatsApp slaat berichten niet op een server op, maar lokaal op je telefoon. Dat is wat omslachtig, maar ook veel veiliger omdat gesprekken dan niet kunnen worden gestolen. Dat betekent echter wel dat je je telefoon bij de hand moet hebben om de WhatsApp-desktop-app te gebruiken. Je telefoon moet bovendien verbinding houden met internet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten