WhatsApp heeft eindelijk echte pc-versie 2017-11-13T13:51:51

Een derde Nederlandse pc's draait Windows 10

Facebook lanceert fotoalbum-app Moments in Nederland

WhatsApp heeft eindelijk echte pc-versie

WhatsApp makkelijker op desktop te gebruiken

WhatsApp heeft eindelijk echte pc-versie

WhatsApp komt met een officieel desktop-programma. Daarmee kun je WhatsApp op je pc gebruiken. De app werkt precies hetzelfde als de browser-versie, waarbij je je telefoon bij de hand moet hebben en waarbij chats gesynchroniseerd worden met je computer.

WhatsApp heeft de app vandaag uitgebracht. Je kunt die downloaden op de website van WhatsApp.

WhatsApp in browser

Verwacht niet te veel van het programma, want dat is exact hetzelfde als de extensie voor de browser. WhatsApp kwam vorig jaar al met een manier om de chat-app te gebruiken via de browser.

Wil je precies weten hoe WhatsApp op je pc werkt? Lees dan deze workshop: 'Zo gebruik je WhatsApp op je pc'.

Chrome

In feite is de desktop-app een versie van Chrome die verpakt is als aparte app. Die heeft wel een paar voordelen, voornamelijk dat je push-meldingen kan ontvangen wanneer je een nieuw bericht krijgt. Daarnaast kun je chats beheren vanuit een taakbalk bovenin, in plaats van via de soms onduidelijke WhatsApp-menu's.

Telefoon bij de hand

Om WhatsApp te gebruiken, heb je nog steeds je telefoon nodig. WhatsApp slaat berichten niet op een server op, maar lokaal op je telefoon. Dat is wat omslachtig, maar ook veel veiliger omdat gesprekken dan niet kunnen worden gestolen. Dat betekent echter wel dat je je telefoon bij de hand moet hebben om de WhatsApp-desktop-app te gebruiken. Je telefoon moet bovendien verbinding houden met internet.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord