WhatsApp populair op toilet 2013-12-30T14:53:15

Australië test Twitteralarm bij haaien

G Data geeft cyberveiligheidsvoornemens voor 2014

WhatsApp populair op toilet

WhatsApp populair op toilet

Drie kwart van de Nederlanders neemt de smartphone mee het toilet in, waar sms'en en WhatsAppen het meest populair is om de tijd te verdrijven. Dat blijkt uit onderzoek van toilethygiëne-specialist 123toilet.nl, dat werd gehouden onder duizend Nederlanders.

73 procent van de ondervraagden geeft aan de smartphone wel eens mee te nemen, terwijl 29 procent helemaal nooit zonder smartphone gaat. 69 procent gebruikt de telefoon om te chatten via sms of WhatsApp, terwijl meer dan de helft (51 procent) de tijd gebruikt om e-mail te checken. Ook sociale media als Twitter en Facebook zijn met 46 procent populair, gevolgd door het lezen van nieuws met 37 procent.

Bellen en gamen is minder populair tijdens een toiletbezoek: respectievelijk 24 en 23 procent van de toiletgangers is daarmee bezig op de wc. Shoppen (14 procent) en daten (6 procent) blijken het minst populair.

Belang van bereik

Het Nationaal Toilet Onderzoek is onder andere gehouden om het belang aan te tonen van goed bereik in toiletruimtes, die zich vaak in afgelegen gedeelten van gebouwen bevinden. Eventueel nader onderzoek moet uitwijzen of men bij beter bereik ook daadwerkelijk vaker en langer de smartphone gebruikt op het toilet.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord